Martha Stewart`s Peanøtt smør og jordbær syltetøy cupcakes




Har akkurat fått Martha Stewarts bok "Cupcakes" og det er jo så mange flotte og inspirerte oppskrifter,så jeg ville prøve denne. Er det noe jeg har sett på tv mange ganger er at Amerikanerne elsker peanut butter and jelly på brødskiver og jeg ville teste dette men i en cupcake type,og det var utrolig godt :) Passer veldig bra sammen med ett glass melk, og man kan velge selv om man vil spise med eller uten topping :)


Her er oppskriften og denne oppskriften er til ca 2 brett med muffins


200g hvetemel eller selvhevende hvis du har
1/4 ts natron
3/4 ts bakepulver
1/2 ts salt
175g usaltet smør eller melange
200g sukker
180g peanøtt smør
3 store egg romtemp
1 ts vaniljesukker
3ss rømme



Varm opp ovnen på 170g

Gjør klart muffinsbrettet med papir.Bland først sammen hvetemel,natron,bakepulver og salt i en bolle.
Også miks sammen smør og sukker til det blir fluffy. Ha i så peanøttsmøret og bland godt. Jeg brukte en håndmikser her,men det velger du selv ;)
Ha så i ett egg om gangen og bland godt for hver gang.Ha i vaniljesukker.Ha i gradvis med melet og bland godt for hver gang. Ha tilslutt rømmen og bland alt godt sammen. Ha i ca halvparten med røren,
Dette skal stekes i midten av ovnen i ca 22 min. Avkjøl på rist


Kremet peanøttsmør frosting:

175g med kremost
180g sukker
1/2 salt
150g peanøttsmør
1ts vaniljesukker
1dl fløte


På høy hastighet så blander du kremost og sukker til det blir fluffy.Ha i salt og peanøttsmøret og bland sammen godt.Ha i vaniljesukker. I en annen bolle så mikser du fløten til det blir middels fast.Ha det så sammen med peanøtt blandingen og ha det på cupcaken og topp det med jordbærsyltetøy.


Enjoy!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar