Ostekake med bringebærkrem på browniebunn

Idag ble det baking av Ostekake med bringebærkrem og browniebunn. Dette var bare helt HIMMELSK!!! Alle mine favoritt smaker satt sammen i en :) Håper dere syns den er like god som meg:)  Oppskriften er fra Hummingbird  bakery


Brownie: 200 grovhakket mørk sjokolade
200 g usaltet smør romtemp.
250 g melis
3 egg romtemp
110 g hvetemel

Varm opp ovnen til 170 grader
Ha sjokoladen i en varmebestandig bolle og sett den over en kjele med kokende vann. Ikke la bunnen komme nær vannet. La den smelte til den er glatt. Ha smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin og bland sammen godt. Tilsett så ett og ett egg om gangen. Bland gradvis melet,bland godt hver gang.Tilsett den smeltede sjokoladen sakte og bland godt.Så heller du blandingen over i en liten langpanne (33x23x5 cm) dekket med bakepapir.

Ostekake: 
400 g kremost
150 g melis
1/2 ts vaniljesukker
2 egg

Ha kremost,melis,og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin og kjør det på lav hastighet 
til en glatt og tykk masse.Tilsett ett egg om gangen mens maskinen går.Blandingen skal
være glatt og kremaktig. Man kan øke hastigheten på slutten så den blir mer fluffy.
Bre fyllet over browniebunnen,og stek den i midten av ovnen i 30-40 min,eller til ostekaken
er fast å ta på og svak gyllen i kantene.
Avkjøl helt.Dekk til å la den stå i kjøleskapet i 2 timer eller over natten.

Kremtopping:
3 dl kremfløte
100 g melis
150 g bringebær

Ha fløte,melis og bringebær i en kjøkkenmaskin og visp det til det er fast,men 
ikke stivt. Ta kaken ut av kjøleskapet og over på ett brett.Smør toppingen jevnt utover 
brownien og pynt med bringebær.  

ENJOY!!



2 kommentarer:

  1. Takk skal du ha Linn Mette :)Det smakte helt himmelsk,man kan bli lett hekta.

    SvarSlett