Lemon curd




Idag ble det lagd Lemon curd:) Har lenge tenkt å gjøre det,men har aldri fått tid. Og de fleste oppskrifter så må man ha 8-10 egg. Men jeg fant en enkel og grei oppskrift på matprat,som man ikke trenger å ha så mye ingredienser.
Dette blir julegaver til venniner :)
Man kan bruke Lemon curd som kakefyll,til macroner,eller kanskje på toast :) Smaker helt nydelig 

Her er oppskriften:
Ingredienser
    • 2 stk sitron
    • 1 ts finrevet sitronskall
    • 150 g smør i terninger
    • 250 g sukker
    • 4 stk egg
  •  


  1. Ha sitronsaft og -skall, smør og sukker i en stålbolle eller en liten kjele. Sett bollen over i en større kjele med nesten kokende vann (=vannbad). Varm forsiktig opp under kontinuerlig røring til smøret har smeltet og sukkeret har løst seg helt opp.
  2. Tilsett eggene litt etter litt og fortsett å røre til kremen tykner, ca. 30-40 minutter. Ta bollen av varmen.
  3. Hell curden i varme, rene og tørre glass og skru på tette lokk. Avkjøl helt.
Lemoncurd er holdbar i opptil tre uker om den oppbevares kaldt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar