Karamell cupcakes med sjokolade og maldonsalt

100g mykt smør
2 dl lyst brunt sukker
2 egg
3 dl hvetemel 
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 dl grovhakket sjokolade

Forvarm ovnen på 180 grader
Rør sammen sukker og smør i en bakebolle eller med en kjøkkenmaskin til den blir lys og luftig.
Tilsett eggene ett om gangen. La de ligge i en bolle i romtemp. ca 1 time før du bruker de.
Bland så mel,bakepulver,vaniljesukker godt sammen.Ha det oppi sammen med resten av deigen. Så tilsett grovhakket sjokoladen. Bland godt.
Stek kakene midt i ovnen i 20 min. Det blir 12 store av disse kakene. Avkjøl så på rist

Karamell topping:
2,5 dl sukker
4ss smør
2 dl kremfløte
Maldonsalt

Ha sukker og litt vann sammen i en teflonpanne,og varm opp.
Rør forsiktig til sukkeret er oppløst og antar en gylden brun farge.
Ta av pannen av varmen og tilsett smør og fløte.
Sett pannen tilbake på varmen og rør til sausen tykner.
Avkjøl 

Server cupcakene med sausen helt over og et lett dryss maldonsalt
ENJOY!!





2 kommentarer: