Gulrot kake

Da ble det gulrotkake baking idag. Passet godt å gjøre det i dette triste,gråe været. Merker høsten kommer sakte men sikkert også. Godt jeg skal bort en uke til Hellas neste uke :)
Men nok om det,denne oppskriften kommer fra The Hummingbird Bakery,som er en av mine favoritt bakebøker. Utrolig god og saftig :)
Her er oppskriften:

300g brunt strøsukker
3 egg
3 dl solsikkeolje
300g hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts malt kanel,og til litt ekstra pynt
1 ts malt ingefær
1/2  salt
2 ts vaniljesukker ( Dr Oetker Bourbon vanilje)
300g revet gulrøtter
2 runde kakeformer( 20cm)bakepapir i midten

Forvarm ovnen til 170 grader
Ha sukker,egg,og olje i en kjøkkenmaskin og bland det godt sammen ett par minutter. Ikke bry deg om det ser ut som blandingen skiller seg. Ett godt tips er å la eggene stå ute i romtemperatur minst 1 time. Tilsett gradvis mel,natron,bakepulver,kanel,ingefær,salt og vaniljesukker og kjør til alt er godt blandet.

Rør inn så de revne gulrøttene og tilsett valnøtter eller en annen type nøtter hvis du ønsker. Gjør dette for hånd.

Fordel blandingen i kakeformene og glatt ut med en palettkniv.
Stek dem i midten av ovnen i ca 20-25 min,eller til de er gyldne og har en svampaktig konsistens.
La kakebunnen hvile litt før du har dem over på en rist til avkjølning.
 Når kakebunnene er avkjølt,legger du en av dem på ett kakefat og fordeler ca. en fjerdedel av kremost toppingen. Legg den siste bunnen på toppen og smør resten av toppingen over og på siden av kaken. Pynt med enten valnøtter eller noe annet strøssel som jeg har gjort :)


Kremost topping:

600 g siktet melis
100g usaltet smør,romtemp.
250g kremost
Betty Crocker Vanilla icing


Visp melis og smør sammen først i ett par minutter til det er godt blandet.
Kjør det på middels hastighet. Ha i så kremosten og så mye du ønsker av Betty Crocker sin vanilla
frosting. Den får du kjøpt på enten Meny eller Ultra.
Kjør dette på middels hastighet i minst 5 minutter til blandingen er lett og luftig.
Ikke visp for mye.


Enjoy !!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar