New York blueberry cheesecake

 Denne blueberry cheese cake er en av mine favoritter. Frisk og god,og enkel å lage :)
Her er oppskriften :

Kjeksbunn: 300g digestive kjeks
150g smør smeltet(Man velger om man vil bruke saltet eller usaltet)

Fyll: 600g philadelphia ost
2 1/2 dl kesam
1 dl sukker
1 dl maisenna
2 ts vanilje sukker
3 økologiske egg
1 dl kremfløte
200g god hvit sjokolade
1 1/2 dl friske eller frosne bær


Forvarm ovnen til 175 grader
Finknus kjeksen i en hurtigmikser hvis du har,eller legger det i en pose og bruk en kjevle over
og bland smulene med smeltet smør
Trykk blandingen ned på bunnen av en teflonspringform (ca.23 cm)
Stek så dette i midten av ovnen i rundt 10 min.Avkjøles
Pisk Philadelfia ost og kesam til det får en kremaktig konsistens
Bland sukker,maisenna og vaniljesukker og ha det opp i osteblandingen
Pisk inn eggene,ett om gangen,og ha så i fløte.
Brekk sjokoladen i biter ogg smelt det i vannbad,rør så sjokoladen inn i fyllet
Hell fyllet over bunnen og dryss blåbær på toppen
Stekes midt i ovnen i ca 40 min,og for å hindre at ostekaken blir brent,kan du dekke den med aluminiumsfolie
når den blir gyllenbrun
Skru av ovnen og la ostekaken stå i restvarmen i 30 min. Server gjerne med litt vanilje is :)

ENJOY!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar