Fransk bringebær terte med hjemmelagd vaniljekrem

Helt nydelig bringebær terter med hjemmelagd vaniljekrem :) Det smeltet i munnen min!

Oppskrift har jeg både ifra Villa perlesukker og Trines matblogg

Denne må dere bare prøve og den serveres med eller uten vanilje iskrem :)


Tertedeig:
  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 100 g melis
  • 1 egg ( vispet i skål)
Miks hvetemel, smør og melis i en mikser med K element eller smuldre dette sammen. Når dette klumper seg ha i egget og bland lett sammen. Legg dette i plastfolie og la det hvile natten over. Har du dårlig tid? La deigen hvile 1-2 timer.



 Vaniljekrem*
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl + ½ dl melk
  • ¾ dl kremfløte
  • 55 gram sukker
  • 2 små eggeplommer
  • 2 ss maisenna



 Lag vaniljekrem (eller kjøp ferdig): Ha 2 dl melk, fløte og sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett frøene og stangen i kjelen. Kjelen bør ikke være mer enn halvfull. Varm forsiktig opp til kokepunktet.Bland sammen ½ dl melk og maisenna i en stor bolle og visp sammen. Visp deretter inn eggeplommene.  Hell ca 2/3 av den varme væsken, litt etter litt, oppi eggeblandingen og rør godt hele tiden med en visp. Sil deretter blandingen og hell den tilbake i kjelen. Varm forsiktig opp og la blandingen småkoke (skal ikke boblekoke!) mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen slik at kremen ikke brenner seg. Kremen skal nå begynne å tykne.Hell kremen over i en bolle, og sett den umiddelbart til avkjøling i et vannbad eller lignende. Når kremen er avkjølt dekkes bollen med plast og settes i kjøleskapet.


Sett på ovnen på 200 g og legg på vaniljekrem og ferske bringebær på toppen. Dette skal stekes i ca 25 min,bare følg med. Når den er ferdig stekt så legg den på rist. Serveres med litt melis dryss og vaniljeis :)



Enjoy!!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar