Mmmmm deilige scones med smak av appelsin og sitron :) Jeg bare simpelheten elsker disse her og klarer ikke
å la vær å forsyne meg med en til. Du kan ha dem med litt syltetøy siden av eller uten som jeg liker best:) Her er oppskriften!
En litt grovere sconesvariant med appelsin og sitron. Server med nyrørte bær
150 g rosiner
3 dl vann
250 g smør
250 sukker
Revet skall av appelsin og saften 1 stk
Revet skall av sitron og saften 1 stk
600 g hvetemel
250 g sammalt mel grovt
4 ss bakepulver
1 ts vaniljesukker
5 1/2 dl melk
- melk til pensling
Slik gjør du
1. Legg rosinene i vann dagen i forveien.2. Bland smør, sukker, revet skall og saft fra appelsinen og sitronen til en masse. Denne massen blandes inn i melet sammen med bakepulveret. Tilsett melken og elt deigen til du har en jevn deig.
2. Hell vannet av rosinene og bland dem forsiktig inn i deigen sammen med valnøttene. Dersom deigen blir veldig fuktig, kan du tilsette litt mer mel.
3. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i fire deler og form til runde emner. Del hvert av emnene i fire like biter og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Pensle sconesene med melk.
4. Stek sconesene midt i ovnen på ca. 200 °C i 10–20 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøle på rist.
Enjoy !!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar