Grove scones med smak av appelsin og sitron


Mmmmm deilige scones med smak av appelsin og sitron :) Jeg bare simpelheten elsker disse her og klarer ikke
å la vær å forsyne meg med en til. Du kan ha dem med litt syltetøy siden av eller uten som jeg liker best:) Her er oppskriften!


En litt grovere sconesvariant med appelsin og sitron. Server med nyrørte bær

150 g rosiner
3 dl vann
250 g smør
250 sukker
Revet skall av appelsin og saften 1 stk
Revet skall av sitron og saften 1 stk

600 g hvetemel
250 g sammalt mel grovt
4 ss bakepulver
1 ts vaniljesukker
5 1/2 dl melk


  • melk til pensling

Slik gjør du

1. Legg rosinene i vann dagen i forveien.

2. Bland smør, sukker, revet skall og saft fra appelsinen og sitronen til en masse. Denne massen blandes inn i melet sammen med bakepulveret. Tilsett melken og elt deigen til du har en jevn deig.

2. Hell vannet av rosinene og bland dem forsiktig inn i deigen sammen med valnøttene. Dersom deigen blir veldig fuktig, kan du tilsette litt mer mel.

3. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i fire deler og form til runde emner. Del hvert av emnene i fire like biter og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Pensle sconesene med melk.

4. Stek sconesene midt i ovnen på ca. 200 °C i 10–20 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøle på rist.




Enjoy !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar