Tiramisu



Igår var det farsdag og da valgte jeg å lage Tiramisu kake som er pappas favoritt :) Oppskriften fant jeg her på Matprat. Veldig rask å og enkel å lage denne desserten,men det eneste minuset var at ingen mat butikker har fingerkjeks som man bruker i tiramisuen så jeg måtte rask lage noen. Ble ikke like fine som de orginale er,men de smakte godt. Tiramisu betyr visst"Trekk meg opp" og skal gi deg en liten oppkvikker etter en tung middag,blandet med sukker,espresso,Amaretto og Marsala. Ikke mektig som mange tiramisuer kan bli. Her er oppskriften ;)



  • 2 eggeplommer
  • 2 ss brunt sukker
  • 1/2 vaniljestang, frøene
  • 2,5 dl mascarponeost*
  • 1,5 dl kald espresso
  • 2ss Amaretto likør
  • 2ss Marsala
  • 12-15 savaiordikjeks (fingerkjeks)*
  • kakaopulver
  • revet mørk kokesjokolade




Lag espresso og la den bli kald
Rør sammen eggeplommer og sukker til det får en kremaktig konsistens. Bruk gjerne en miksmaster. Tilsett vaniljefrøene og mascarponeosten.
Bland espresso,Amaretto og Marsala i en vid bolle og dypp kjeksene raskt i blandingen. Pass på at de ikke dyppes for lenge for da blir de for bløte. Legg noen av kjeksene på et fat, i bunnen av en serveringsbolle eller i 4-5 dessertskåler/glass. Ha så et lag osteblanding over. Fortsett med et lag kjeks til og avslutt med resten av osteblandingen. Avslutt med å sikte over et lag kakaopulver

La desserten stå i kjøleskapet 3-4 timer eller til den har stivnet. Tiramisuen kan fint stå i kjøleskapet over natten. Rett før servering rives litt sjokolade og strøs over desserten. Serveres med en god kopp espresso.
Enjoy!!











2 kommentarer:

  1. Dette ser helt fantastisk ut og må testes!
    En fin kveld ønskes deg og dine ♥♥

    SvarSlett
  2. Den var utrolig god,og tror du kommer til å like den selv ;) Ha en fin kveld videre du også :))

    SvarSlett