Kokos-ananas og banan -sjokolade cupcakes!





Lagde idag Kokos/ananas og Banan/sjokolade cupcakes. Oppskriften er fra The Hummingbird bakery. De har veldig enkle oppskrifter og de smaker veldig godt. Jeg og mamma skal besøke kusina hennes imorgen,så derfor bestemte jeg meg for å bake litt :)


Her er oppskriftenpå kokos og ananas cupcake:

120g hvetemel
140g sukker
1 1/2 ts bakepulver
en klype salt
40g usaltet smør,romtemperert
1,2 dl kokos
1/2 ts vaniljeekstrakt
1 egg
9 hermetiske ananasringer,kuttet i småbiter
tørket kokos til pynt


Forvarm ovnen til 170 grader. Ha mel ,sukker,bakepulver,salt og smør i en kjøkkenmaskin og bland alt på lav hastighet til du får en sandaktig konsistens.


Ha kokosmelken og vanilje ekstrakten i en bolle og bland det sammen med melblandingen på lav hastighet. Tilsett egget og bland godt .


Fordel de kuttede ananas bitene i formene eller i deigen. Bruk en skje eller iskrem skje til å fylle formene to tredjedels fulle,og stek dem i midten av ovnen ca 20-25 min til de blir gyllen og har en svampaktig konsistens. Stikk en nål inn til midten for å sjekke om de er ferdig. La cupcakene hvile på rist før du tar på topping.


Kokosnøtt topping: 250g melis
80g usaltet smør
0,25dl kokosmelk


Visp melis og smør i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til alt er godt blandet. Senk hastigheten og tilsett kokosmelken sakte. Øk hastigheten igjen når melken er tilsatt,fortsett 5-10 minutter,til toppingen er helt hvit,lett,luftig.


Påfør toppingen når cupcakene er avkjølt og dryss over litt tørket kokosnøtt.
Det blir 12 cupcakes ut av denne oppskriften






Banan og sjokoladecupcakes: 120 g hvetemel
140g sukker
1 ss bakepulver
1 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
en klype salt
80g usaltet smør
1,2 dl H-melk
2 egg
120 g most banan
40 gram revet mørk sjokolade


Forvarm ovnen til 170 grader. Ha mel,sukker,bakepulver,kanel,ingefær,salt og smør i en kjøkkenmaskin og bland alt godt på lav hastighet til du får en sandaktig konsistens.


Tilsett melken sakte og visp alt godt sammen. Ha i eggene og bland godt. Rør inn den moste bananen for hånd til den er godt blandet i deigen. Jeg bruker jeg SP( Sponge cake stabilizer) i deigen så den blir enda jevnere.
Bruk så en skje eller en iskremskje til å fylle opp formene sånn ca to tredjedels fulle og stek dem på midten i ca 20min til de blir gyllen og får en svampaktig konsistens. Stikk en nål i midten for å sjekke om de er ferdig. La de hvile på risten før du legger på topping.


Sjokolade topping: 300g siktet melis
100g  romtemperert usaltet smør
40g kakaopulver
0,4 dl H-melk


Visp melis,smør og kakaopulver i en kjøkkenmaskin på middelshastighet til alt er godt blandet. Sett maskinen på lav hastighet og tilsett melken i smørblandingen med ett par spiseskjeer om gangen. Kjør på høy hastighet når melken er tilsatt. Fortsett ca 5 minutter ,til toppingen er lett og luftig. Ha revet sjokolade på toppingen :) Enjoy



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar