Jordbær cupcake med kremost topping og sitron cupcake !!

Det klødde i fingrene mine etter å bake idag ,så da ble det til dette resultatet. Jeg lagde Jordbær og sitron cupcakes,ble veldig gode må jeg si. Til jordbær cupcakes så ble det en kremost topping med dryss av Digestive kjeks,så det ble en smak av ostekake. Til sitron cupcakes så lagde jeg en topping med melis og smør ,tilsatt litt revet sitron. Må si min favoritt var jordbæren,siden det ble myk og saftig inni,men min mamma foretrakk sitron. Jeg tok med litt ekstra til en vennine og hennes barn også :)Oppskriften er ifra The Hummingbird bakery








Sitron cupcakes: 120g hvetemel
150g sukker
1 1/2 ts bakepulver
2 ss revet sitronskall,og til ekstra pynt
40g romtemperert usaltet smør
1,2 d H-melk
1 egg

Forvarm ovnen på 170 grader. Ha mel,sukker,bakepulver,sitronskall,og smør i en kjøkkenmaskin eller man kan bruke en elektrisk håndmikser,og bland alt på lav hastighet til man får en sandaktig konsistens. Tilsett melken gradvis og kjør til alt er blandet sammen .
 Tilsett egget i melblandingen og visp forsiktig sammen.Fortsett til blandingen er glatt. Jeg pleier å bruke sponge cake stabilizer i deigen så den blir jevn og fin. Man kan kjøpe den på Cacas. Pass på å ikke visp for mye.

Bruk en skje eller iskrem skje til å fylle formene to tredjedels fulle og stek dem i ovnen i ca 20-25 min,til den blir gyllen eller får en svampaktig konsistens. Stikk en kakenål inn i midten for å sjekke om den er ferdig. Er den ren når du trekker den ut,så er den klar :) La kakene avkjøle på en rist.

Sitrontopping: 250g siktet melis
80g romtemperet usaltet smør
2 ss revet sitronskall
noen dråper gul konditor farge,og litt sitron essens ,hvis du vil ha ekstra smak
0,25 dl H-melk

Visp melis,smør,sitronskall og konditorfarge sammen i kjøkkenmaskin.Kjør det på middelshastighet til alt er godt blandet. Sett på lavere hastighet.Tilsett melken forsiktig,og øk hastigheten når alt er godt blandet. Fortsett og visp toppingen til den blir fluffy og fin,jo lengre desto luftigere.. Ha på toppingen når cupcakesene er godt avkjølt. Pynt med revet sitronskall på toppen. Det blir 12 cupcakes ut av denne oppskriften.


Jordbær og ostekakecupcakes: 120 g hvetemel
140g sukker
1 1/2 ts bakepulver
en klype salt
40g usaltet smør
1,2 dl H-melk
1/2 ts vanilje ekstrakt,kan også bruke vanilje sukker
1 egg
12 store jordbær kuttet i små biter
200g digestivekjeks
1 porsjon kremost


Forvarm ovnen til 170 grader. Ha mel,sukker,bakepulver,salt og smør i en kjøkken maskin og bland alt på lav hastighet til du får en sandaktig konsistens.

Tilsett melken og vaniljeekstrakten,og kjør på middels hastighet til alle ingredienser er godt blandet. Ha i egget og bland godt. 

Fordel jordbærbitene mellom papirformene. Bruk en skje eller iskremskje til å fylle formene to tredjedels fulle og stek dem i ovnen ca 20-25 min på midten,til de blir gyllen eller har en svampaktig konsistens.Stikk en kakenål inn i midten for å sjekke om de er ferdig.

Bryt kjeksene i grove biter og ha dem i en pose og knus dem med en kjevle til de blir finmalt.Når cupcakene er avkjølt,påfør kremosttoppingen og avslutt med å drysse finmalt kjeks over

Kremost topping: 300 g siktet melis
50 g romtemperet usaltet smør
125g kald kremost

Visp melis og smør i en kjøkkenmaskin eller med en elektrisk håndmikser og kjør det på middels hastighet til alt er blandet godt. Ha i kremosten og bland alt godt sammen. Kjør på middels hastighet i minst 5 minutter til blandingen er lett og luftig. Ikke visp for mye ,da blir toppingen fort for løs.



2 kommentarer:

  1. Mmm hørtes godt ut! ;o) Bare et lite tips. Det bildet du legger først er det som synes når du bruker linken, ikke det at det ikke var fint, men neste var enda finere.. ;o)

    SvarSlett
  2. Ja sant det :) Men bildene legges i forskjellige rekkefølger:S

    SvarSlett