Sitronbar






Denne kaken er velduftende og klissete. Dryss over melis,og pass på at kaken er avkjølt så
den blir fast før du skjærer i den. Her er oppskriften

Forvarm ovnen på 170 grader. Bruk en liten langpanne

Bunn: 290 g hvetemel
70 g melis
en klype salt
230 g usaltet smør
2ts revet sitronskall



Fyllet:
200 g sukker
3 egg
1 dl ferskpresset sitronsaft
3 ts revet sitronskall

Ha mel,melis,salt,smør og sitronskall i en bolle og bland sammen enten i en kjøkken maskin eller
med en elektrisk håndmikser,og kjør dette sammen til blandingen ligner på brødsmuler. Press deigen sammen med hendene,før du legger det i langpanna på bakepapir,få det jevnt ut i kantene med hjelp av hånden. Stek det i den forvarmede ovnen i ca 20 min eller til den er lett gylden. Avkjøl litt,la ovnen stå på ennå.


Ha sukkeret,eggene,sitronsaften og skallet i en bolle og pisk det sammen med en ballongvisp til det er godt blandet.Hell det forsiktig over den stekte bunnen og sett det inn i ovnen igjen. Stek i 20 min eller til kantene er gyllenbrun. Avkjøl kaken helt før du lar den stå i kjøleskapet over natten.


Og enjoy!!
 

2 kommentarer:

  1. Mm.. Den så jo fantastisk ut! Og utrolig enkel å lage. Takk for tips, den må prøves en dag. :)

    SvarSlett
  2. Ja de er utrolig enkel å lage og de smaker helt nydelige :)

    SvarSlett