Matblogg treff på mathallen 18 august







Igår var jeg på bloggtreff på Mathallen Vulkan. Vi var ca 50 stk som skulle prøve smake noe av det som kommer til å selges der når det åpner 2 oktober. Og det var mye fristende og godt kan jeg fortelle så bare gled dere :) Jeg dro dit sammen med Else Grethe som har bloggen "Ett nytt og bedre liv"  http://lcegevensen.blogspot.no/  og Anne Brith fra http://www.villaperlesukker.no/

Else Grethe skrev en liten artikkel her :)




 I går var jeg og Lene http://bakingbylene.blogspot.no pluss mange andre matbloggere fra http://www.matbloggsentralen.com/ på bloggtreff på det som skal bli Norges første mathall, Vulkan mathall   http://vulkanoslo.no/

Først fikk vi en introduksjon av konseptet mathall. Mathallens fokus og motivasjon er å ha ferske råvarer i fokus, mat vi ikke får kjøpt i kjedebutikkene, hvor maten er unik og råvarene er helten. Volum og pris er noe kjedebutikkene får ta seg av, mens mathallens aktører selvfølgelig må være konkurransedyktige ifht pris. Men det skal allikevel ikke bli et flott og dyrt sted å handle, men de vil allikevel neon dyrere alternativer til et konkurransedyktig utvalg.
Det skal ikke være et terskelsted, men et sted hvor alle vil føle seg velkommen.
Det vil være sesong betonte butikker, som selger sesongens råvarer.




Her er det stand fra "Husets"  http://husets.no/









Mathallens ønsker å treffe et publikum som ønsker kvalitet, kompetanse og utvalg. De skal jobbe med innholdet slik at vi som kunder kommer for å få ”den ene spesielle varen”, varer vi ikke får kjøpt i kjedebutikkene.
Enhetene vil bli små enheter, med det menes at lokalene er av passe størrelse, slik at det blir en intim atmosfære, og man slipper å gå seg vill i alle varene. Men det vil alikevel være åpent, det skal ikke være noen lukkede rom, dvs som kunder så vil vi kunne se all produksjon hos de enkelte aktørene. Jeg personlig syns det er en fantastisk ide, da et åpnet kjøkken alltid vil være mer ryddig og rent enn et lukket kjøkken







                                    Deilig ost fra "Beito Ysteri"  http://beitoysteri.no/



Mathallen skal også bli et sted hvor familier og enkeltpersoner skal få en opplevelse med å handle og titte og gå på restaurant. De kommer to rene restauranter der, men det vil være flere butikker som også vil tilby mulighet for å sette seg ned å kose seg med produktene de har i butikken.

Mathallen vil også tilby aktiviteter, både for enkelt personer, familier og bransje folk. De vil også holde egne barnekurs, hvor fokuset er å hjelpe barn med å lære å lage god og sunn mat, og samtidig gjøre det morsomt å lage og handle mat.











Da introduksjonen til konseptet mathall var over, ble vi overlatt til oss selv og 28 av aktørene som skal inn i mathallen.
Aktørene hadde satt opp sine stands hvor de presenterte sine spesialiteter, og det velger vi å dele med dere i form av bilder.



















 Og noen av mine favoritter :) Dessert og nydelig pai :)





                                                      http://www.facebook.com/HelloGoodPie/info




Tekst: Else-Grethe http://lcegevensen.blogspot.no
Foto: Lene http://bakingbylene.blogspot.no


 

4 kommentarer:

  1. skulle ønske jeg hadde hatt tid til å dra dit:) men feiring av 5 års bryllupsdag kom først denne gang.Ser ut som det kan bli mye godt å finne.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei :) Ja men bryllups dagen er jo litt viktigere ;) Håper du hadde en flott dag. Og tror det kommer til å bli masse godt å velge imellom på Mathallen :)

      Slett
  2. Hei
    Hyggelig å hilse på deg! Det var en utrolig fin dag og jeg gleder meg masse til Mathallen åpner.
    Ønsker deg ei riktig fin uke!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei ja :) Hyggelig å hilse på deg også :) Ha en flott uke !!

      Slett