Denne må dere bare prøve og den serveres med eller uten vanilje iskrem :)
Tertedeig:
- 300 g hvetemel
- 200 g smør
- 100 g melis
- 1 egg ( vispet i skål)
Vaniljekrem*
- 1 vaniljestang
- 2 dl + ½ dl melk
- ¾ dl kremfløte
- 55 gram sukker
- 2 små eggeplommer
- 2 ss maisenna
Lag vaniljekrem (eller kjøp ferdig): Ha 2 dl melk, fløte og sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett frøene og stangen i kjelen. Kjelen bør ikke være mer enn halvfull. Varm forsiktig opp til kokepunktet.Bland sammen ½ dl melk og maisenna i en stor bolle og visp sammen. Visp deretter inn eggeplommene. Hell ca 2/3 av den varme væsken, litt etter litt, oppi eggeblandingen og rør godt hele tiden med en visp. Sil deretter blandingen og hell den tilbake i kjelen. Varm forsiktig opp og la blandingen småkoke (skal ikke boblekoke!) mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen slik at kremen ikke brenner seg. Kremen skal nå begynne å tykne.Hell kremen over i en bolle, og sett den umiddelbart til avkjøling i et vannbad eller lignende. Når kremen er avkjølt dekkes bollen med plast og settes i kjøleskapet.
Sett på ovnen på 200 g og legg på vaniljekrem og ferske bringebær på toppen. Dette skal stekes i ca 25 min,bare følg med. Når den er ferdig stekt så legg den på rist. Serveres med litt melis dryss og vaniljeis :)
Enjoy!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar