New York strawberry cheese cake



Deilig jordbær ostekake for sommeren som snart er her :) Oppskriften har jeg fra boken
"Leila baker mer"

Her er oppskriften:


kjeksbunn

300 g digestive kjeks
150 g usaltet smør


Fyll

600 g kremost
2 1/2 dl kesam
1 dl rør sukker eller hvit om du ønsker det
1 dl maisenna
2 ts vanilje sukker
3 økologiske egg
1 dl kremfløte
200 g hvit sjokolade
1 liter fersk jordbær


Forvarm ovnen på 180 grader
Smelt smøret og bland det med det knuste kjeksblandingen. 
Press smuleblandingen ned i bunnen av en springform( ca 24 cm i diameter)

Forstek bunnen midt i ovnen i rundt 10 min og la den avkjøle.
Pisk kremost og kesam til du får en jevn blanding.

Bland i så sukker,maisenna,og vaniljesukker
Bland ett egg om gangen  og deretter fløte.

Bryt den hvite sjokolade i biter og smelt det i vannbad. skjær jordbærene i skiver og mos dem med 2 ts sukker.
Ha det så oppi blandingen. Ha blandingen over kjeks bunnen.


Stek ostekaken i midten av ovnen i ca 40 min. Skru av ovnen når tiden er ferdig og la kaken ligge inne i 30 min til. Ta den så ut og avkjøl.

Når den har blitt helt avkjølt så putt den i kjøleskapet.



Enjoy!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar