Rullekake med appelsin og sjokolade



Lagde idag rullekake med sjokolade og appelsin smak. Det smakte kjempe godt må jeg si :)
Vanligvis så bruker man syltetøy,men jeg ville prøve en litt anderledes type. Her er oppskriften :)


4 egg
125 g sukker
125 g hvetemel 
0,5 ts bakepulver

Sjokoladekrem 

125 g smør
125 g melis
4 ss kakao 
3 ss kremost naturell
1 appelsin



 
Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en langpanne med bakepapir.

Knekk eggene i en bolle. Pisk dem til eggedosis sammen med eggene.
Pisk inn mel og bakepulver. Smør straks røren utover langpannen. Stek
den midt i ovnen i 8-10 minutter (den skal ikke bli for hard - det skal
rulles!).

Dryss sukker på et kjøkkenhåndkle (som er større enn rullekaka på stekebrettet). Hvelv kaken over på kjøkkenhånklet. (Tips: Du kan også fukte kjøkkenhåndklet).

(Er du redd for å hvelve kan du gjøre dette: Dryss sukker på den stekte
kaka, legg på kjøkkenhånkle og så stekebrettet på toppen. Nå kan du hvelve
trygt! Fjerne brettet på toppen (som var bunnen i ovnen... - så kan du rulle).

Rull kaken inn i kjøkkenhåndklet og la den hvile mens du lager sjokoladekremen.


Ha i saften av en halv appelsin ca. Og skrap av litt av skallet oppi for mer smak.




Rør 100 gram smør og melis til det blir hvitt. Smelt sjokolade
forsiktig i en kjele sammen med resten av smøret. Bruk slikkepott og
bland inn sjokoladen. Rør inn eggeplommen og kakaoen og kremosten.

Smør sjokoladekremen utover kaken, men ikke helt ut til kanten
lengst fra deg. Rull kaken forsiktig sammen og la den stivne med skjøten
ned



Enjoy!!

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar