Spinat /ost muffin og banan/kanel muffin


Siden det ikke var noe vær til å finne på noe ute,så ble det baking istedenfor.





Jeg lagde idag Spinat/oste muffins og banan/kanel muffin. De begge var utrolige gode. Og igjen så brukte jeg oppskriften fra The Hummingbird bakery. 


Her oppskriftene :) 
Spinat-ostemuffin: 30g smør
1/2 rødløk,fin hakket
360g hvetemel
2 1/2 ts bakepulver
1 ts kajennepepper
250 g cheddar eller Jarlsberg ost
2,2 dl helmelk
1 egg
130 g små spinatblad


Forvarm ovnen på 170 grader. Smelt smøret i en kjele på middels varme og stek løken på panne,sett den så til siden.


Ha mel ,bakepulver,kajennepepper,og osten i en stor bolle.Visp melken og egget sammen i en annen bolle,hell det forsiktig over melblandingen og bland det godt sammen med en håndmikser.


Rør inn løken og spinaten med en tresleiv til alt er jevnt fordelt.
Bruk en skje til å fylle opp formene ,sånn ca to tredjedels fulle og stek dem i midten av ovnen i 30-35 min. De er ferdig når de får en gyllen farge på seg. Stikk en nål i midten for å sjekke. Hvis den er ren når du trekker den ut,så er den klar. Enjoy :D




Banan-og kanel muffins:
350g hvetemel 
3/4 ts salt
1 1/2 ts bakepulver 
1/2 ts natron
2 ts malt kanel,og litt ekstra til å drysse over 
160 g sukker,og litt ekstra til etterpå
3,75 dl kjernemelk(skummet kultur melk)
1 egg
1/2 ts vaniljeestrakt
70 g smør
400g most banan




Forvarm ovnen til 170 grader. Ha mel,sukker,salt,bakepulver,natron og kanel i en stor bolle og visp det sammen med en håndmikser til alt er godt blandet.


Ha kjernemelk,egg og vaniljeestrakt i en mugge og bland sammen. Hell det over forsiktig over i melblandingen og visp det sammen på lav hastighet.


Tilsett det smeltede smøret og visp til det er blandet godt. Rør inn de moste bananene med en tresleiv til alt er jevnt. Jeg bruker også SP i deigen ( Cake sponge stabilizer) så den blir jevn og fin. 


Bruk så en skje eller iskrem skje til å fylle formene opp sånn ca to tredjedels opp og dryss over med sukker og kanel. Stek dem så i midten av ovnen i 20-25 min. Når de er gyllen brune så er de ferdige,stikk en nål i midten for å sjekke.  La de hvile på risten. Enjoy :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar