Nigellas Banoffee ostekake



Denne oppskriften har jeg ifra boken til Nigella Lawson "Nigellas kjøkken" Utrolige flotte og spennende oppskrifter.
Jeg skulle idag ha visning av barneklær og jeg hadde invitert noen venniner over,så selvfølgelig måtte jeg lage noe godt å ha siden av kaffen mens man tittet på flotte klær :) Kjempe god ostekake som ikke er så kompakt som andre ostekaker blir. Og med deilig toffee saus på toppen NAM NAM :)


Her er oppskriften:

Sett stekeovnen på 170g

Til bunnen:
250g digestive kjeks
75g mykt usaltet smør

Til fyllet:
4 overmodne middels store bananer
4ss sitonsaft
600g kremost romtemp
6 egg
150g mykt lyst brunt sukker


Kok opp en full vannkoker.Kle utsiden av springformen på 23 cm under og på sidene med ett dobbelt eller tredobbelt lag aluminiumsfolie.Poenget er å gjøre formen vanntett for å beskytte ostekaken når den bakes i vannbad.

Kjør så kjeksen i en matprosessor sammen med smøret helt til massen ligner grov sand. Klem den utover i formen ,sett så formen i kjøleskapet og rengjør maskinen for smuler.

Mos bananene med en gaffel ,rør inn sitronsaften og sett det til siden ett øyeblikk.

Kjør så kremosten i matprosessoren til den er glatt før du tilsetter eggene og sukkeret.
Til slutt så har du i banan massen og blander det godt sammen.

Ta formen ut av kjøleskapet ,sett den oppi en dyp langpanne og hell fyllet oppi springformen .
Sett langpannen i ovnen med springformen oppi,hell kokende varmt vann oppi sånn ca halveis opp ved springformen. Bakes i 1 time og 10 min. Når kaken er ferdig stekt skal den fremdeles være litt skjelvende i midten ,men være fast på toppen.

Løft ut langpannen forsiktig ,ta ut spring formen av vannet og sett den på en rist for avkjøling.
Fjern forsiktig lagene av folie av.
Når det er avkjølt så settes den i kjøleskapet ,men ikke dekk den til før den er helt avkjølt.

Taes ut en halvtime før den skal serveres.




Toffee saus:

100g usaltet smør
1/4 dl lys sirup
75g mykt lyst brunt sukker

Smelt smøret med sirup og sukker  i en kjele på svak varme til det begynner å boblekoke.
La det boble i ett par minutter mens du holder ett øye med det.Det skal bli skummende ,gyllenbrun blanding som ligner på honning. Jeg hadde litt fløte oppi også hvis du ønsker det :)
La det avkjøles før det serveres.


Enjoy !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar